Ett anrikt konditori i Vimmerby

Hallå, hallå alla trogna och lojala läsare. Häromdagen skulle jag göra mig till och baka en plåt kanelbullar. Tyvärr blev bullarna vidbrända eftersom jag glömde både tid och rum i och med att jag talade i telefon samtidigt som bullarna var i ugnen. Jag är så glad att det finns ett konditori i Vimmerby som heter Vimmerby Bageri & Konditori.  

 

Jag gick dit istället och köpte kaffebröd till fredagsfikat på jobbet som det var min tur att bjuda på. Egentligen ville jag ju imponera på mina arbetskamrater med hembakat men ibland är det bara att acceptera faktum, någon mästerbagare är jag inte och det är tur att det finns andra som är det! De som arbetar på detta konditori i Vimmerby är verkligen duktiga på att ha en bredd i sortimentet, helt säkert finns det något där som tilltalar alla. Det är ett välkänt konditori i Vimmerby som har funnits i generationer. Jag tror nog faktiskt att de flesta känner till Vimmerby Bageri & Konditori, men det är klart att kommer man inte härifrån, vet man förstås inte att det här stället finns. Kanske har jag en och annan läsare som planerar några semesterdagar här i Vimmerby? Astrid Lindgrens Värld brukar locka en hel del besökare från när och fjärran. Om ni ändå är här, varför då inte ta och besöka detta underbart härliga konditori i Vimmerby för en fika, eller så kan ni köpa med er något gott till hotellrummet eller husvagnen. Här köper ni konditorivaror vars smak ligger på en helt annan högre nivå, än det industribakade sortiment ni finner i matbutikerna. Uppriktigt sagt är det knappt värt besväret att baka hemma med all disk som blir, när det går att handla kaffe- eller matbrödet rätt så billigt på Vimmerby Bageri & Konditori istället.